1 Ekim 2012 Pazartesi

Göteborg - Hacken maç analizi

 543 - Göteborg - Hacken

Göteborg derbisinde karşılaşacak iki takım. 
Hacken tarihindeki ilk şampiyonluğunu yakalamak amacında. 
Hücum hattındaki görüntüleriyle de İsveç medyasının bu yarıştaki en büyük favorisi onlar. %70'in üzerindeki kesim böyle düşünüyor. 

Göteborg için de sezon başında bu görüşler vardı ama son durumları ortada. En azından son Malmö galibiyetle ligin dibinde avantajlı konuma geldiler! Mayıs ayından bu yana evinde yenilmeyen Malmö'yü fena sayılmayacak bir oyunla yendiler ancak bu sezonki başlıca sorunları zaten oyun ve sonuç anlamında istikrarlı olamamaları. 

Bu bakımdan son maç performanslarını ölçü almak çok yersiz olur. Hacken favorim ancak Göteborg'un son dönem performansı da ortada. Hacken'ın üzerindeki baskıyla zorlanması da olası. 2007'de şampiyon olan Kalmar'ın performansına yakın bir performans gösteriyorlar hücumda. Maç başına 2'nin üzerinde gol ortalamasını yakaladılar. 

Fakat Helsingborg maçı gösterdi ki bu tarz büyük ekiplere karşı defanstaki verebilecekleri açıklar daha net belli oluyor. Göteborg'da sakatlığını atlatan sağ bek Salomonsson kadroya dönüyor. Lund, Haglund, Barkroth ve Dyrestam'ın eksiklikleri devam ediyor. Forvet Söder'de dönen başka bir isim. Gamla Ullevi'de bol pozisyonlu zevkli bir maç bekliyorum.

Tahmin ; ÜST